5 λόγοι που πρέπει να αφήνετε τα παιδιά σας να διαλέγουν τα ρούχα που τους αγοράζετε!

Κοινοποίηση σε:


Τα παιδιά μπορούν να ξεκινήσουν να επιλέγουν τα ρούχα τους από την στιγμή που έχουν αποκτήσει την αντίληψη και μπορούν πλέον να ξεχωρίσουν τα χρώματα, τα υφάσματα και, όσο είναι εφικτό, τις περιστάσεις είτε αυτές είναι καιρικές, είτε να ξεχωρίσουν απλά τα καθημερινά ρούχα από τα πιο επίσημα.

 5 λόγοι λοιπόν, που θα σας πείσουν να ακούσετε τα παιδιά σας στις επόμενες αγορές τους!

  • Ενισχύεται η αυτονομία τους! Ας μην ξεχνάμε ότι το στυλ που επιλέγουμε στα ρούχα μας είναι ένας τρόπος έκφραση και για τα παιδιά η δημιουργία της προσωπικότητας τους.  
  • Ενισχύετε τη δημιουργικότητα τους! Με αυτόν τον τρόπο ενθαρρύνετε την ατομικότητα τους και τονώνεται η αυτοπεποίθηση τους. 
  • Δημιουργείται το αίσθημα της ευθύνης και του σεβασμού. Αντιλαμβάνοντας πως ο λόγος τους μετράει, μαθαίνουν να είναι υπεύθυνοι και ταυτόχρονα νιώθουν ότι σέβεστε το λόγο τους και κατ’ επέκταση και τα ίδια!
  • Αναπτύσσουν την φαντασία τους! Τα παιδιά έχουν άπειρες ιδέες. Αν τους επιτρέψουμε να εκφραστούν ελεύθερα, δεν θα φοβούνται τις αντιπαραθέσεις στο μέλλον.
  • Υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να τα φορέσουν! Πόσες φορές σας έχει συμβεί να αγοράσετε ρούχα για τα παιδιά σας τα οποία πήγαν εντελώς χαμένα γιατί αρνούνται κατηγορηματικά να τα φορέσουν! Επιτρέποντας τους να επιλέγουν τα ρούχα τους κάτι τέτοιο δεν θα σας ξανασυμβεί.

Σίγουρα υπάρχουν βασικοί κανόνες που αφορούν την σωστή ενδυμασία, όμως πρέπει να θυμάστε ότι κάποιες φορές οφείλουμε να αφήνουμε λίγο χώρο και στην διασκέδαση!

Από την
Μιχαϊλίδου Φωτεινή
Λογοθεραπεύτρια – Μ. Ed. Ειδικής Αγωγής
Λογοικόν Κέντρο Ειδικών Θεραπειών
https://logoikon.com/arxiki/
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *